Druhý
pokus o falafel bol zaujímavý :) Trochu som sa pohrala, pôvodný
recept http://la-petite-casserole.blogspot.sk/2012/04/falafel-s-naanom-pertzlenovym-jogurtom.html som
upravila, falafel som nakoniec nesmažila ale piekla ale aj tak sa po
ňom zaprášilo.
Tentokrát
som použila konzervovaný cícer a to bol hlavný kameň úrazu.
Falafel sa v oleji úplne rozpadol:) za dve minúty po ňom nezostalo
nič, len zašpinený olej. Nevadí. Zvyšok falafelu som teda
upiekla.
Použila
som:
1
plechovku cíceru (cca 250 g)
50
g hrášku (použila som mrazený)
2
šalotky
1
cesnak
trochu
čerstvého čili
pol
ČL rímskej rasce
soľ,
korenie
Všetko
spolu rozmixujeme na jemnú hmotu, ochutnáme a prípadne dosolíme a
dokoreníme. Kedže vysmážanie nevyšlo z falafelu som urobila malé
placky a na pečiacom papieri som ich upiekla do zlatova.
Placky je potrebné asi po 10 minútach otočiť a piecť ešte
ďalších 5-6 minút do zlatova.
Čo
ma na home made jedle baví najviac je, že si ho môžem ochutiť
čím len chcem a koľko chcem. Dnes bol falafel s rímskym šalátom,
červenou kapustou, paradajkou a petržlenovým jogurtom.
Zeleninu som nakrájala, do bieleho jogurtu išiel na drobno
nakrájaný petržlen, soľ, korenie, citrónová kôra. Všetko som
zabalila do tortilli, ozdobila čili papričkami a petržlenom a hneď
podávala.
Dobrú chuť!
to vypadá hrozně zajímavě! :)
OdpovedaťOdstrániťurčitě to bylo dobroučké
jsi šikulka
Mňaaaaaaaaaam :)))
OdpovedaťOdstrániťFalafel je moja srdcovka, milujem rímsku rascu, vždy keď ho pripravujem neviem sa jej dovoňať:)
OdpovedaťOdstrániť