štvrtok 20. septembra 2012

Domáce müsli tyčinky




Musím Vám niečo prezradiť. Našla som skvelý recept na müsli tyčinky.  Dlho riešim otázku ako prežiť pracovný deň s kvalitnou a zdravou desiatou. Absencia akejkoľvek kuchynky a skorých ranných hodín príchodu do práce mi neumožňuje nič zložité a dopekané pečivo sa pred siedmou hodinou ešte len rozmrazuje:))

Za recept vďačím stránke smittenkitchen. Ich recept mi padol do oka hlavne preto, že sľuboval, že je to jednoducho najlepšia granola akú vyskúšali. 

Na recepte je fajn, že si môžete namixovať ovocie a oriešky podľa vlastnej chuti, obsahu špajze alebo proste experimentovať.

Na 1 menší plech som použila:

1 a 2/3 šálky ovsených vločiek
1/2 šálky trstinového cukru
1/3 šálky na jemno rozmixovaných ovsených vločiek
1/2 ČL soli
1/4 ČL mletej škorice
1 šálka sušených bio marhúl
1 šálka bio hrozienok
1 šálka pistácii
1/3 šálky arašidového masla
6 PL zmäknutého masla
1/4 šálky medu
2 PL kukuričného sirupu
1 PL vody

Postup je úplne jednoduchý. V jednej miske zmiešame sypké ingrediencie, v druhej maslo, med, sirup, vodu a arašidové maslo. Lepkavú zmes prelejeme do sypkej a poriadne premiešame aby sa zmes spojila.

Na plech dáme papier na pečenie a zmes na plechu poriadne utlapkáme.


Dáme do vyhriatej trúby na 180 stupňov a pečieme cca 35 - 40 minút. Ja som počas pečenie občas vareškou müsli pritlačila lebo malo tendenciu sa trochu zdvíhať.

Müsli som nechala vychladnúť a pokrájala som ho na menšie obdĺžničky. Skladujem ich v sklenenej uzatvárateľnej nádobe už viac ako týždeň a stále sú nádherne ohybné a zároveň chrumkavé:)


Vyskúšajte! :)





4 komentáre:

  1. Moni co by si odporucila ako nahradu arasidoveho masla? Fakt ho nemam rada... :S Diki! Znie to inak velm fajn, mam ten isty problem v robote, mame sice maly bufet, ale tam predavaju vyhradne iba cokoladu, gummibears a shit coca cola produkty. No nekup potom tu cokoladu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hm, Ver ja by som to asi nahradila tým kukuričným sirupom, medom, alebo napr. agáve sirupom...jednoducho niečím lepkavým. Ale v originál recepte je uvedené, že to môžeš nahradiť tuším mandľovým maslom...ak vieš v Deutschlande zohnať....

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No keby tak ja vedela co je to kukuricny sirup :D Co takto javorovy sirup a viac medu? Nechcem o teda znasilnovat, ale arasidove maslo mi chuti ako ponozky...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. kukuricny sirup zozenies v skoro kazdom bio obchode... ja som neexperimentovala a isla podla receptu lebo som chcela presne take chewy tycinky:) ale myslim ze v tomto sa medze nekladu a vsetko mozes nahradit vsetkym:)ide o tom trafit spravnu konzistencu:) a kukuricny sirup stoji cca 2 €:)

    OdpovedaťOdstrániť