utorok 14. februára 2012

Sendvič s paradajkovým pestom, pečenou paprikou, mozarellou a bazalkou




Prvý z receptov na chutnú desiatu. Kedže trávim väčšinu času v práci a energia na celé dopoludie u mňa nefunguje chcem sa s vami podeliť o moje desiatové tipy a triky.

Patrím medzi ľudí, ktorí len tak niečo nezjedia, inak povedané, čo si neuvarím tomu neverím :) minimálne teda potrebujem vedieť obsah. Doma neraňajkujem a tak skoro každý večer  pripravujem malý snack do práce. 

Čo na tento sendvič potrebujeme?

pečivo
paradajkové pesto
papriku
mozarellu
bazalku
soľ, korenie

Nie je to žiadne zázračné jedlo ale vždy ma teší keď objavím novú kombináciu chutí. Výrazné pesto a pečená paprika je nádherne vyvážená mozarellou, ktorá je inak viacmenej bez chuti. Použila som tvrdú mozarellu, nie tú v náleve. Tá by pečivo iba zbytočne rozmočila. 

Pesto je skvela alternatíva pre maslo alebo inú nátierku. Pečivo nie je suché a nahradí aj akýkoľvek dressing. Papriku opečiem na panvici cca asi 10 z každej strany pokiaľ trochu nezhnedne, trochu osolím a okorením. Papriku opekám pre chuť ale aj preto, že surovú papriku jednoducho nestrávim. 

Čiže pečivo natrieme pestom, pridáme pečené papriky, mozarellu, bazalku a skvelá desiata je na svete. 


S týmto základom sa dá aj celkom pekne čarovať. Keby vám vegetariánska verzia nestačila pridajte napr. sušenú šunku alebo pridajte bazalkové pesto a sendvič získa úplne novú chuť.

Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára