pondelok 6. augusta 2012

Návšteva vo Fou Zoo

Minulý týždeň sa mi celkom náhodou podarilo dostať na ochutnávku do reštaurácie Fou Zoo. Veľká vďaka Viktorovi z http://delikatesy.etrend.sk/, že som sa tam mohla objaviť. V ten deň bol stres a panika v práci takže som šťastná, že som zmenežovala;)


V podstate išlo o PR akciu, akési predstavenie konceptu reštaurácie, ktorá je v našich končinách určite neobvyklá. Celej prezentácie sa chytil Ľubo Blaho, manažér reštaurácie. Veľmi pútavo rozprával, o tom, čo to fou zoo vlastne znamená, čo je to pan ázijská reštaurácia a ako to celé vznikalo. Takýto osobný inside pohľad na vec som zažila snáď druhý krát v živote, teda v reštaurácii. Strašne dobre sa počúva niekto, kto svoju prácu miluje, baví ho a nie je to práve herec, ktorý hovorí, že práca je pre neho koníčkom;) Na mňa to teda urobilo riadny dojem.

Po krátkom úvode prišlo na rad to hlavné. Ochutnávka najlepších jedál. Štyri chody za sebou bola riadna dávka, zvyknem totiž nanajvýš tri;) Aj to len občas.

Ako predjedlo sme mali pirôžky gyoza. Boli plnené hovädzím mäsom a foie gras a k tomu teriaky omáčka. Fúha... na prvý pokus úplná šupa. Boli krásne cítiť všetky chute od mäsa, pečienky až po skvelú omáčku. Mňam, toto je presne jedlo pre mňa. Ani paličky ma neodrazili aby som ich zjedla všetky.



Nasledovalo ďalšie predjedlo, konkrétne tigrie krevety v špeciálnej wasabi omáčke. Špeciálnou prísadou bolo salko alias sladené mlieko. Táto exotika bola pre mňa trochu zvláštna ale to bude tým, že krevety zvyknem jesť len výnimočne a jedine s cesnakom;) Ak milujete krevety, nie je čo riešiť.



Ako hlavný chod sa podávala treskovitá ryba black cod marinovaná v sladkej omáčke z bielej miso pasty. V každej reštike majú totiž len lososa na sto spôsobov a už som naňho dosť alergická. V lepšom prípade nájdete tuniaka ale to by som tiež neriskovala... väčšinou príde na stôl úplne prepečený. Totálna vražda;) Táto ryba bolo niečo úplne iné, 
bola úplne jemná, takej nasládlej chuti, žiadne kostičke a hlavne chutila vynikajúco. Takéto niečo si doma len tak neuvaríte. Lososa s bylinkovým maslo áno.


Na záver prišlo to najlepšie. Teda aspoň pre mňa. Sladké milujem a dezerty sú pre mňa totálny raj. Čokoládová guľa so zmrzlinou. Tento typ dezertu som už jedla v Prahe a zapamätala som si ho poriadne;) ten vo Fou Zoo bol plnený vanilkovou zmrzlinou a postavený na skvelom sponge caku. Teplá čokoláda roztopí povrch gule v ktorej je ukrytá zmrzlina. Je to taký mess na tanieri ale celé je to veľmi efektné a neskutočne dobré. Toto je dezert za ktorým sa určite vrátim:)



V reštaurácii si vždy objednávam niečo, čo si doma neuvarím, či už sa jedná o exotické suroviny, ku ktorým sa bežne nedá dostať alebo jedlo, ktoré je pripravené nejakým zvláštnym spôsobom napr. pomalým varenie pri určitej teplote;) Vo Fou Zoo by som s tým nemala problém. Prešla som skoro celé menu a nič klasické som tam nenašla, takže ak hľadáte pravú áziu brilantne s kombinovanú s prvkami európy, vrelo odporúčam!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára