nedeľa 15. apríla 2012

Beef Burgery


Máme radi mäso. Ale burgre asi najradšej! :) Už si ani nepamätám kedy sme ich skúšali po prvý krát. Množstvo tipov a trikov, ktorých je plný internet sme absolvovali a naše burgre sme časom doviedli skoro k dokonalosti.

Čo nám však na tomto jedle najradšej je to, že vždy sa dajú vymyslieť nové variácie:) 

Na 4 burgre potrebujeme:


500 g mletého hovädzieho mäsa, to môžeme ale nemusíme dochutiť napr. slaninkou, peržlenovou vňaťou a troškou čili (keď sa pýtate prečo ešte slaninka, skúste ju pokrájať na kocky, orestovať a pridať do mäsa...všetci mäsožravci pochopia..)

Z mäsa vytvarujeme placky, ktoré budú asi o 1/4 väčšie ako žemľa. To preto, že pri pečení sa mäso zatiahne a do žemle nechceme dávať guľu :) Mne sa to pár krát podarilo. Takže radšej väčšej, inak sa budú burgre celkom zle jesť. Placky potom dáme poriadne vychladiť, aspoň hodinku alebo kľudne aj cez noc. My sme dali mäso na chvíľu do mrazničky (cca 15-20 min) a pred samotnou prípravou strávilo asi pol hodinku v chladničke. Tak či tak, tento krok sa oplatí dodržať! Podľa hrúbky opekáme burger z každej strany asi 5-6 minút. Mäso pre podávaním necháme chvíľu odležať a ešte dochutíme korením a soľou.


A čím burgre obložiť? Ja nedám dopustiť na skaramelizovanú cibuľu (na malom ohni si speníme na kolieska nakrájanú cibuľu, a keď zmäkne pridáme cukor a necháme zhnednúť), volské oko, a pečenú slaninku. K tomu šalát, zelenina a najlepšie barbecue omáčka. Tu sa fantázii medze nekladú. 


Na koniec ešte jeden tip na pečivo. To je dobré dať zapiecť do trúby, nielenže bude príjemne chrumkavé ale omáčka  ho nerozmočí!

A ako robíte burgre vy?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára