sobota 19. novembra 2011

Bryndzová klasika

Recept na bryndzovú pomazánku mám od starého priateľa. Ak práve nemáte chuť na bryndzové halušky a ešte ste neraňajkovali vyskúšajte ju.


100 g bryndze (ja som mala z trhu ovčiu - v obchodoch sa  zväčša predáva bryndza z kravského mlieka)
30 g masla
1 cibuľka
červená paprika
rasca


Bryndzu  a maslo nechajte chvíľu zmäknúť pri izbovej teplote. Potom ich spolu vymiešajte do jemna, tak aby pomazánka nemala žiadne hrudky. Pridajte štipku červenej papriky na farbu a drvenú rascu. Na záver vmiešajte na jemno nakrájanú cibuľku. Ja som mala červenú šalotku. Dobrá je aj s jarnou cibuľkou alebo jednoducho pridajte takú akú máte doma.






Potom už len natrieť na pečivo :)


Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára