Prvý krát sa môj život zmenil keď som ochutnala domáce bazalkové pesto. Tá vôňa keď ho pridáte do čerstvo uvarených cestovín je nádherná.
Druhý krát sa môj život zmenil keď som doma urobila paradajkové pesto :)
Asi neexistuje úplne presný recept, vždy ho robím podľa toho, čo mám doma. Gramáž sa môže líšiť ale ingrediencie sú stále rovnaké.
asi 200 g sušených paradajok
2 menšie strúčiky cesnaku
hrsť čerstvej petržlenovej vňaťky
olivový olej
30 g parmezánu
Sušené paradajky povaríme asi 3 -4 minútky vo vriacej vode aby zmäkli. Zlejeme a osušíme. Dáme do misky a zalejeme olivovým olejom. Nemali by v ňom plávať aby pesto nebolo príliš olejové. Necháme chvíľu odležať.
Medzitým si očistíme a nakrájame petržlen a cesnak. Všetko dáme do mixéra, pridáme parmezán a rozmixujeme. A pesto je hotové! V chladničke vydrží aj týždeň.
A tip na rýchlu večeru?
Toast, pesto a cheddar a zapiecť
alebo
špagety, pesto, parmezán.
Dobrú chuť!
Prave som to vyskusala a super, paradne to chutilo! Diki Moni za recept :) Hug, Veronika
OdpovedaťOdstrániťTak to ma veľmi teší!!!!
OdpovedaťOdstrániť