streda 11. júla 2012

Falafel s rímskym šalátom, červenou kapustou a jogurtom

.

Druhý pokus o falafel bol zaujímavý :) Trochu som sa pohrala, pôvodný recept http://la-petite-casserole.blogspot.sk/2012/04/falafel-s-naanom-pertzlenovym-jogurtom.html som upravila, falafel som nakoniec nesmažila ale piekla ale aj tak sa po ňom zaprášilo.

Tentokrát som použila konzervovaný cícer a to bol hlavný kameň úrazu. Falafel sa v oleji úplne rozpadol:) za dve minúty po ňom nezostalo nič, len zašpinený olej. Nevadí. Zvyšok falafelu som teda upiekla.

Použila som:
1 plechovku cíceru (cca 250 g)
50 g hrášku (použila som mrazený)
2 šalotky
1 cesnak
trochu čerstvého čili
pol ČL rímskej rasce
soľ, korenie

Všetko spolu rozmixujeme na jemnú hmotu, ochutnáme a prípadne dosolíme a dokoreníme. Kedže vysmážanie nevyšlo z falafelu som urobila malé placky a na pečiacom papieri  som ich upiekla do zlatova. Placky je potrebné asi po 10 minútach otočiť a piecť ešte ďalších 5-6 minút do zlatova.

Čo ma na home made jedle baví najviac je, že si ho môžem ochutiť čím len chcem a koľko chcem. Dnes bol falafel s rímskym šalátom, červenou kapustou, paradajkou a petržlenovým jogurtom. Zeleninu som nakrájala, do bieleho jogurtu išiel na drobno nakrájaný petržlen, soľ, korenie, citrónová kôra. Všetko som zabalila do tortilli, ozdobila čili papričkami a petržlenom a hneď podávala.


Dobrú chuť!

3 komentáre:

  1. to vypadá hrozně zajímavě! :)
    určitě to bylo dobroučké
    jsi šikulka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Falafel je moja srdcovka, milujem rímsku rascu, vždy keď ho pripravujem neviem sa jej dovoňať:)

    OdpovedaťOdstrániť