nedeľa 11. novembra 2012

Farebný cviklový šalát s polníčkom a klíčkami


Cviklu doma milujeme a keď som vo freshlandii objavila jej žltú a ružovú odrodu, vedela som, že z nej bude skvelý šalát;)

Na ľahkú a farebnú večeru pre dvoch potrebujeme:

1 väčšiu červenú cviklu
1 menšiu žltú a 1 menšiu ružovú cviklu
100 g polníčka
1/2 balanie hrachových výhonky
3 reďkovky
Olivový olej
soľ, korenie

Červenú cviklu ošúpeme škrabkou a nakrájame na tenké kolieska. Nie úplne tenké až priesvitné pretože by sa pri pečení úplne vysušili. Tak cca 20 mm bude fajn:). Umyjeme si škrabku aj nôž a rovnako spracujeme aj žltú a ružovú cviklu. 


Pripravíme si dva plechy, na jeden poukladáme červenú cviklu a na druhý žltú a ružovú. Naschvál som ich nepiekla spolu, nechcela som aby červená cvikla zafarbila tie zvyšné dve.


Cviklu okoreníme čerstvým čiernym korením, soľou a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme do rúry a pečieme cca 5 - 7 minút pri 200 stupňoch. Cvikla musí trochu zmäknúť a okraje by mali byť mierne chrumkavé. Vyberieme z trúby, necháme chvíľu vychladnúť a poukladáme na polníček, ktorý sme ochutili dresingom z citrónu, olivového oleja (pomer 1/3 šťavy z citróna a 2/3 olivového oleja + trochu čierneho korenia). Dozdobíme na plátky nakrájanou reďkovkou a hrachovými výhonkami. Dochutíme čiernym korením a ihneď podávame.


Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára