nedeľa 18. novembra 2012

Olivové chlebíčky


Poznáte to, nič poriadne v chladničke a návšteva za rohom. Občas sa nám to stane a preto máme skoro vždy v zálohe olivy. Sú to také dospelácke, zdravšie čipsy. Dajú len tak hodiť do misky a hneď jesť alebo ich necháte chvíľu odpočinúť v marináde a máte rýchle jednohubky ale rýchlu večeru.

Na expresné pochutnanie som použila:

2 hrste zelených španielskych olív
šťavu z 1 citróna
šťavu z 1 pomaranča
trochu citrónovej kôry
korenie
olivový olej

Na podávanie:
ľubovoľné pečivo
sušenú šunku
sušené paradajky v oleji

Postup je úplne jednoduchý. V miske zmiešame olivy s trochou oleja, citrónovou kôrou aj šťavami, mierne okoreníme a dáme chvíľu odpočívať. Ak máte viac času kľudne aj cez noc.

Pečivo nakrájajte, opečte na rozpálenej panvici (ak by ste dali pečivo na nerozohriatu panvicu namiesto toho aby sa pekne opieklo stvrdne). Jemne potrite olivovým olejom, poukladajte sušenú šunku, paradajky a olivy. Keď sa všetky olivy nedostanú na chlieb podávajte ich v miske bokom. Uvidíte aj tak sa všetky zjedia:)

Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára