Po minulo týždňovom hodovaní som mala chuť na niečo ľahšie :) Už ani neviem ako ma napadol quiche ale kombinácii špenátu a kozieho syra som nevedela odolať.
Na cesto potrebujeme:
250 g hladkej múky
150 g masla
soľ
4 lyžice vody
Plnka:
300 g špenátu
200 g prerastenej slaniny
100 g kozieho syra
4 vajcia
olivový olej
cesnak
čierne korenie
soľ
Z múky, masla a vody vypracujeme cesto. Osolíme ho a vyváľkame tak aby bolo trochu väčšie ako forma na pečenie. Ak sa cesto bude trošku trhať nevadí. Mne sa celkom trhalo ale podarilo sa mi ho premiestniť na plech :) trochu som ho utľapkala a bolo to ok. Zaťažené fazuľov alebo niečím iným pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 - 20 minút. Medzitým sa pustíme do plnky.
Na quichi je super, že sa dá naplniť čímkoľvek. Keďže sme sa museli vyhnúť všetkému čo obsahuje laktózu (maslo bolo bezlaktózové) kombinácia špenátu, vajíčok a slaniny mi prišla ideálna. Takže na olivovom oleji sparíme špenát, osolíme, pridáme asi 3 strúčiky cesnaku. Na druhej panvici opražíme na kocky nakrájanú slaninku a zmiešame spolu so špenátom. Zmes dáme na skoro upečené cesto, zalejeme rozšľahanými vajíčkami, osolíme, okoreníme a pridáme kozí syr.
Quiche bol akurát šťavnatý, ale keď chcete pridajte na zjemnenie aj smotanu a akýkoľvek iný syr.
Pečieme ešte asi 15 minút do zlatova.
Podávame so šalátom :)
Dobrú chuť!
Och mňam, tak toto si urobím počas týždňa :) Asi vo štvrtok ako odmenu za tvrdú prácu v škole :D :D
OdpovedaťOdstrániťVeronika ak nemáš problém so syrom (my sme laktózovo intolerantí), skús ho pridať namiesto jedného vajíčka napr. cheddar alebo iný obľúbený syr, quiche bude ešte lepší:)
OdpovedaťOdstrániť